Isolatie Tollebeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tollebeek? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals vliering isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Tollebeek. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en K-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tollebeek-8309

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk jij de populairste methodes om jullie woning in Tollebeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tollebeek is voordeling (vanaf ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het resultaat is zo’n €245, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tollebeek kost om en nabij de €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het rendement is al snel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11600. Je profiteert van circa €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tollebeek (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Tollebeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tollebeek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€785
(€7050)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€280
(€1950)
€385
(€3100)
Spouwmuur€300
(€825)
€550
(€2250)
€870
(€3475)
HR++ glas€195
(€2250)
€305
(€4025)
€395
(€4900)
isolatie tollebeek 8309

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Tollebeek?

Waarom mijn woning in Tollebeek isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Tollebeek extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Tollebeek. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Tollebeek wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tollebeek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Tollebeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen