Isolatie Regio Flevoland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Flevoland? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Flevoland. We zoomen in op zaken als de bodem isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-flevoland-flevoland

  • De energienota gaat omlaag
  • Minder problemen met trek/tocht en vocht
  • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
  • Buitengeluid absorberen
  • Beter energielabel

Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Flevoland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Flevoland is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 750 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1800 en de winst ligt rond de €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Flevoland kost om en nabij de €5200. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het voordeel is pakweg €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

noemen we nog een aantal rendabele opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

  • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
  • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
  • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
  • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
  • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk de mogelijkheden in Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde.