Isolatie Bant

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bant? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de schuur of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Bant. We bespreken items als isolatie van de spouwmuur en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bant-8314

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8314
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de populairste acties om jouw woning in Bant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bant kan zeer goedkoop (om en nabij de € 810 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bant kost gemiddeld €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het voordeel is ongeveer €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse populaire mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bant (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een duurzame wereld? Woning Bant isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De besparing komt neer op €1100 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bant. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€665
(€6200)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€185
(€2300)
€355
(€3500)
Spouwmuur€205
(€1750)
€510
(€2075)
€950
(€3525)
HR++ glas€250
(€2750)
€305
(€3675)
€450
(€5075)
isolatie bant 8314

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bant?

Waarom mijn woning in Bant isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, dat betekent een winst van 305 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Mede door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bant een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bant. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Bant wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Bant voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Bant. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen