Isolatie Espel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Espel? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals isolatie van buitenmuren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Espel. Je komt meer te weten over vraagstukken over HR++ glas en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-espel-8311

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Espel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Espel kan erg voordelig (plusminus € 960 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Espel kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. De winst is plusminus €950 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Espel (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende samenleving? Woning Espel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat komt neer op €1275 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Espel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€575
(€5400)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€1950)
€350
(€2700)
Spouwmuur€235
(€1025)
€480
(€2025)
€950
(€3450)
HR++ glas€240
(€2625)
€315
(€3625)
€415
(€4525)
isolatie espel 8311

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Espel?

Waarom mijn woning in Espel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Espel een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Espel. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Espel wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Espel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Espel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen