Isolatie Kraggenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kraggenburg? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de schuur en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Kraggenburg. Je leest uitvoerig over thema’s als isolerende kozijnen en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kraggenburg-8317

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest interessante stappen om jullie woning in Kraggenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kraggenburg is voordeling (al vanaf € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kraggenburg kost gemiddeld €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is grofweg €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal interessante vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kraggenburg (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Kraggenburg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kraggenburg. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€595
(€5400)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€170
(€2400)
€395
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1175)
€730
(€1925)
€860
(€3525)
HR++ glas€210
(€2350)
€330
(€3600)
€375
(€4825)
isolatie kraggenburg 8317

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Kraggenburg?

Waarom mijn woning in Kraggenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en besparen tot €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Door een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Kraggenburg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kraggenburg. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kraggenburg wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Kraggenburg voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Kraggenburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen