Isolatie Moerdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Moerdijk? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals binnenmuren isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Moerdijk. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de kruipruimte en purschuim. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-moerdijk-4781

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal je de populairste stappen om je woning in Moerdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Moerdijk kan erg voordelig (vanaf € 970 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €205 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Moerdijk kost +/- €5850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12800. Het rendement is pakweg €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog een aantal populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Moerdijk (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Moerdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De besparing komt neer op €1375 (jaarlijks). Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Moerdijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€805
(€6400)
€1110
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€270
(€2200)
€400
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1400)
€610
(€2275)
€915
(€3175)
HR++ glas€205
(€2775)
€260
(€3800)
€380
(€5175)
isolatie moerdijk 4781

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Moerdijk?

Waarom mijn woning in Moerdijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Moerdijk een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Moerdijk. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Moerdijk wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Moerdijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Moerdijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen