Isolatie Standdaarbuiten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Standdaarbuiten? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals gevelisolatie en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Standdaarbuiten. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-standdaarbuiten-4758

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Standdaarbuiten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Standdaarbuiten is goed te betalen (al vanaf +/- € 940 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je bespaart al snel €265 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Standdaarbuiten kost zo’n €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er meerdere populaire alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Standdaarbuiten (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Standdaarbuiten isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat is dus al gauw €1050 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Standdaarbuiten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€845
(€4700)
€1200
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€170
(€1800)
€330
(€3600)
Spouwmuur€330
(€1075)
€460
(€2750)
€865
(€3625)
HR++ glas€190
(€2650)
€330
(€3275)
€410
(€4500)
isolatie standdaarbuiten 4758

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Standdaarbuiten?

Waarom mijn woning in Standdaarbuiten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat bespaart tot €225 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder lees je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Standdaarbuiten extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Standdaarbuiten. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Standdaarbuiten wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Standdaarbuiten voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Standdaarbuiten. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen