Isolatie Rucphen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rucphen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Rucphen. We bespreken thema’s als isolatie van binnenmuren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rucphen-4715

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal je de meest interessante methodes om een woning in Rucphen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rucphen is voordeling (ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Rucphen kost +/- €5900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €990 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog een aantal interessante werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rucphen (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Rucphen isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rucphen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€675
(€6900)
€1040
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€265
(€2100)
€350
(€3350)
Spouwmuur€380
(€1325)
€480
(€2475)
€890
(€3150)
HR++ glas€240
(€2950)
€275
(€3150)
€375
(€5250)
isolatie rucphen 4715

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Rucphen?

Waarom mijn woning in Rucphen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €345 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rucphen

Met hulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Rucphen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rucphen.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rucphen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rucphen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Rucphen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rucphen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Rucphen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen