Isolatie Noordhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Noordhoek? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als bijv. isolatie van de schuur of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Noordhoek. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de garage en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-noordhoek-4759

 • Uitstekend rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Noordhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordhoek kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1600 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Noordhoek kost gemiddeld €4450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het rendement is circa €900 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Noordhoek (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Noordhoek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 op jaarbasis. Op deze pagina check je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Noordhoek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€685
(€6850)
€980
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€255
(€1850)
€400
(€3600)
Spouwmuur€365
(€825)
€700
(€2625)
€895
(€3550)
HR++ glas€195
(€2900)
€310
(€4250)
€410
(€5275)
isolatie noordhoek 4759

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Noordhoek?

Waarom mijn woning in Noordhoek isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat bespaart tot €330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Met behulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Noordhoek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Noordhoek. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Noordhoek wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noordhoek voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Noordhoek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen