Isolatie Zevenbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zevenbergen? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. spouwmuurisolatie of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Zevenbergen. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en koudeval. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zevenbergen-4761

 • Een fors lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de populairste methodes om een woning in Zevenbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zevenbergen is interessant (al vanaf +/- € 820 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1750 en je bespaart al snel €190 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zevenbergen kost zo’n €4750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je circa €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zevenbergen (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Zevenbergen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zevenbergen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€625
(€5000)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€220
(€1900)
€300
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1250)
€570
(€2700)
€785
(€3075)
HR++ glas€190
(€2275)
€290
(€4150)
€380
(€5400)
isolatie zevenbergen 4761

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Zevenbergen?

Waarom mijn woning in Zevenbergen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zevenbergen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zevenbergen. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zevenbergen wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zevenbergen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Zevenbergen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen