Isolatie Tholen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tholen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Tholen. Je leest uitvoerig over topics als tochtwering en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tholen-4691

 • Lagere stookkosten
 • Controle over de temperatuur
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Speciale groene leningen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de interessantste methodes om jouw woning in Tholen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tholen is goedkoop (ongeveer € 910 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en de besparing loopt op tot €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tholen kost +/- €5900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1220. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €990 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tholen (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere samenleving? Woning Tholen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De besparing komt neer op €1400 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Tholen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€775
(€5500)
€1010
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€170
(€2350)
€375
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1325)
€460
(€2525)
€950
(€3000)
HR++ glas€220
(€2525)
€340
(€3700)
€395
(€5300)
isolatie tholen 4691

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Tholen?

Waarom mijn woning in Tholen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Tholen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Tholen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Tholen wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tholen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Tholen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen