Isolatie Halderberge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Halderberge? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Halderberge. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en spuitisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-halderberge-4731

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest interessante manieren om jouw woning in Halderberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Halderberge kan zeer goedkoop (rond de € 910 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €2000 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Halderberge kost doorgaans €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is ongeveer €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er nog een aantal rendabele vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Halderberge (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een groenere gemeenschap? Woning Halderberge isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Hierna vind je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Halderberge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€715
(€6500)
€1000
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€225
(€2100)
€310
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1300)
€670
(€2150)
€860
(€3625)
HR++ glas€205
(€1850)
€270
(€3200)
€430
(€4550)
isolatie halderberge 4731

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Halderberge?

Waarom mijn woning in Halderberge isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en dat levert gemiddeld op €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Halderberge

Mede door subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Halderberge extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.halderberge.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Halderberge
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Halderberge. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Halderberge wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Halderberge voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Halderberge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen