Isolatie Oudemolen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oudemolen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als buitenmuren isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Oudemolen. Dit kan gaan om topics als naden en kieren dichten en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oudemolen-4796

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Beschermt ook tegen brand
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Oudemolen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudemolen is goed te betalen (ongeveer € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oudemolen kost plusminus €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Je profiteert van plusminus €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog een aantal interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudemolen (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een groenere gemeenschap? Woning Oudemolen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oudemolen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€865
(€5000)
€1090
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€185
(€2650)
€315
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1725)
€660
(€2050)
€800
(€3075)
HR++ glas€195
(€2425)
€340
(€3750)
€420
(€4900)
isolatie oudemolen 4796

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Oudemolen?

Waarom mijn woning in Oudemolen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Oudemolen een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Oudemolen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oudemolen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudemolen voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Oudemolen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen