Isolatie Klundert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Klundert? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals dubbel glas en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Klundert. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-klundert-4791

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder ongedierte
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Klundert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Klundert is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 900 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Klundert kost doorgaans €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. De besparing loopt op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van om en nabij €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Klundert (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een bewuste toekomst? Woning Klundert isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De besparing komt neer op €1075 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Klundert. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€635
(€6650)
€1120
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€250
(€1700)
€310
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1025)
€530
(€2375)
€785
(€3125)
HR++ glas€200
(€2850)
€280
(€4075)
€440
(€5225)
isolatie klundert 4791

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Klundert?

Waarom mijn woning in Klundert isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Multimate, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Klundert extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Klundert. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Klundert wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Klundert voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Klundert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen