Isolatie Heijningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heijningen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als plat dak isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Heijningen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-heijningen-4794

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk je de interessantste methodes om je woning in Heijningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heijningen is financieel toegankelijk (rond de € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €260 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heijningen kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11900. Daarmee bespaar je pakweg €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heijningen (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Heijningen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heijningen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€815
(€6250)
€950
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€240
(€2300)
€390
(€2950)
Spouwmuur€255
(€1125)
€480
(€1900)
€915
(€3025)
HR++ glas€240
(€2175)
€335
(€3375)
€420
(€4450)
isolatie heijningen 4794

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heijningen?

Waarom mijn woning in Heijningen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, dat betekent een winst van 265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Heijningen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Heijningen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Heijningen wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heijningen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Heijningen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen