Isolatie Langeweg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Langeweg? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een investering als bijv. de schuur isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Langeweg. We gaan aan de slag met topics als verwarmingsbuizen isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-langeweg-4772

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Langeweg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Langeweg kan zeer goedkoop (ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Langeweg kost ongeveer €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er meerdere mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Langeweg (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Langeweg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Op deze website check je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langeweg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€655
(€6400)
€1040
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€220
(€2100)
€365
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1175)
€720
(€2225)
€920
(€3325)
HR++ glas€250
(€2675)
€335
(€3575)
€430
(€4725)
isolatie langeweg 4772

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Langeweg?

Waarom mijn woning in Langeweg isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Langeweg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Langeweg. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Langeweg wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Langeweg voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Langeweg. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen