Isolatie Roosendaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Roosendaal? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Roosendaal. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-roosendaal-4701

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna lees jij de interessantste acties om je woning in Roosendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roosendaal is goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Roosendaal kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Daarmee bespaar je plusminus €890 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Roosendaal (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Roosendaal isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Hieronder tref je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Roosendaal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€685
(€5000)
€1230
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€290
(€1550)
€380
(€3150)
Spouwmuur€190
(€825)
€460
(€2125)
€935
(€3575)
HR++ glas€215
(€1925)
€340
(€3750)
€415
(€5100)
isolatie roosendaal 4701

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Roosendaal?

Waarom mijn woning in Roosendaal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en dat bespaart tot €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roosendaal

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Roosendaal een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.roosendaal.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roosendaal
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Roosendaal. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Roosendaal wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Roosendaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Roosendaal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen