Isolatie Fijnaart

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fijnaart? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Fijnaart. We gaan aan de slag met onderwerpen als vliering isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-fijnaart-4793

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Groene investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de meest toegepaste methodes om je woning in Fijnaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fijnaart kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €275 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1775 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Fijnaart kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Hiermee bespaar je zo’n €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse mogelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Fijnaart (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een groenere maatschappij? Woning Fijnaart isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Fijnaart. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€655
(€7150)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€210
(€2000)
€400
(€3000)
Spouwmuur€245
(€850)
€450
(€2425)
€880
(€3350)
HR++ glas€200
(€1975)
€300
(€3475)
€395
(€5225)
isolatie fijnaart 4793

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Fijnaart?

Waarom mijn woning in Fijnaart isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, dat betekent een winst van 290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Fijnaart een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Fijnaart. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Fijnaart wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Fijnaart voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Fijnaart. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen