Isolatie Steenbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Steenbergen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Steenbergen. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tussenwanden isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-steenbergen-4651

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest populaire manieren om jouw woning in Steenbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenbergen kan zeer goedkoop (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijzen juli 2022).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Steenbergen kost plusminus €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op pakweg €820 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hieronder behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Steenbergen (juli 2022)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Woning Steenbergen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Steenbergen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€665
(€5050)
€1190
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€195
(€1950)
€370
(€3150)
Spouwmuur€400
(€775)
€620
(€2800)
€905
(€3225)
HR++ glas€215
(€2350)
€300
(€3900)
€355
(€4575)
isolatie steenbergen 4651

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Steenbergen?

Waarom mijn woning in Steenbergen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenbergen

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Steenbergen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenbergen.nl voor opties in juli 2022.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenbergen
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Steenbergen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Steenbergen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Steenbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Steenbergen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen