Isolatie Willemstad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Willemstad? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de vloer of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Willemstad. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de spouw isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-willemstad-4797

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettige leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Interessante energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Willemstad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Willemstad is goedkoop (plusminus € 940 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Willemstad kost +/- €5000. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het rendement is al snel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op om en nabij €960 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Willemstad (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Willemstad isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Willemstad. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€705
(€7100)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€205
(€2150)
€305
(€2950)
Spouwmuur€270
(€1550)
€560
(€2525)
€850
(€3050)
HR++ glas€220
(€2225)
€310
(€3325)
€435
(€4825)
isolatie willemstad 4797

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Willemstad?

Waarom mijn woning in Willemstad isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Willemstad een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Willemstad. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Willemstad wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Willemstad voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Willemstad. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen