Isolatie Zevenbergschen Hoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zevenbergschen Hoek? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Zevenbergschen Hoek. Je kunt denken aan onderwerpen als je spouwmuur isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zevenbergschen-hoek-4765

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed voor het milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Zevenbergschen Hoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zevenbergschen Hoek is goedkoop (plusminus € 820 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €215 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zevenbergschen Hoek kost doorgaans €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11400. Dit levert op plusminus €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zevenbergschen Hoek (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Zevenbergschen Hoek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zevenbergschen Hoek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€675
(€4700)
€1240
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€190
(€1900)
€370
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1350)
€680
(€2000)
€785
(€3375)
HR++ glas€230
(€2450)
€260
(€3650)
€385
(€5375)
isolatie zevenbergschen-hoek 4765

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zevenbergschen Hoek?

Waarom mijn woning in Zevenbergschen Hoek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Moerdijk

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Zevenbergschen Hoek een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.moerdijk.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Moerdijk
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zevenbergschen Hoek. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Zevenbergschen Hoek wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Zevenbergschen Hoek voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Zevenbergschen Hoek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen