Isolatie Bergambacht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bergambacht? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Bergambacht. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vliering en subsidie Isolatie juni 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bergambacht-2861

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond wooncomfort
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de populairste manieren om je woning in Bergambacht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bergambacht is interessant (gemiddeld zo’n € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1925 en het bespaart circa €195 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bergambacht kost zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De besparing loopt op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12700. Daarmee bespaar je zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer mogelijke vormen. Hieronder beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bergambacht (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Bergambacht isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Bergambacht. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€875
(€7500)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€170
(€2450)
€385
(€2850)
Spouwmuur€320
(€1650)
€470
(€2300)
€780
(€3075)
HR++ glas€190
(€2675)
€300
(€4025)
€445
(€5325)
isolatie bergambacht 2861

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Bergambacht?

Waarom mijn woning in Bergambacht isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Bergambacht een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bergambacht. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bergambacht wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Bergambacht voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bergambacht. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen