Isolatie Krimpen aan de Lek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Krimpen aan de Lek? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als bijv. isolatie van de garage of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Krimpen aan de Lek. Je leest uitvoerig over onderwerpen als binnenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-krimpen-aan-de-lek-2931

 • Minder energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Buitengeluid absorberen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Krimpen aan de Lek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Krimpen aan de Lek is betaalbaar (vanaf zo’n € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1600 en je bespaart al snel €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Krimpen aan de Lek kost zo’n €4500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12100. Het rendement is zo’n €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we diverse rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Krimpen aan de Lek (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een duurzame maatschappij? Woning Krimpen aan de Lek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Krimpen aan de Lek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3950)
€785
(€5900)
€1200
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€275
(€2550)
€300
(€3500)
Spouwmuur€375
(€1450)
€620
(€1925)
€925
(€3375)
HR++ glas€240
(€2775)
€315
(€4125)
€405
(€5300)
isolatie krimpen-aan-de-lek 2931

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Krimpen aan de Lek?

Waarom mijn woning in Krimpen aan de Lek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Dankzij opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Krimpen aan de Lek een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Krimpen aan de Lek. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Krimpen aan de Lek wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Krimpen aan de Lek voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Krimpen aan de Lek. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen