Isolatie Stolwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stolwijk? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de gevel of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Stolwijk. Denk aan topics als de zolder isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-stolwijk-2821

 • Besparen op energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Kies voor een beter milieu
 • Stiller in de woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de populairste toepassingen om je woning in Stolwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stolwijk kan zeer goedkoop (om en nabij de € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stolwijk kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het voordeel is om en nabij €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verscheidene populaire werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Stolwijk (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Stolwijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De besparing komt neer op €1400 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Stolwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€765
(€6850)
€910
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€225
(€1700)
€325
(€2750)
Spouwmuur€400
(€1325)
€440
(€2725)
€950
(€3550)
HR++ glas€190
(€2800)
€330
(€4150)
€420
(€4725)
isolatie stolwijk 2821

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Stolwijk?

Waarom mijn woning in Stolwijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en dat bespaart tot €310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Stolwijk extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Stolwijk. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Stolwijk wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Stolwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Stolwijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen