Isolatie Ouderkerk aan den IJssel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ouderkerk aan den IJssel? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Ouderkerk aan den IJssel. Je kunt denken aan vraagstukken over je dak isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Ouderkerk aan den IJssel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ouderkerk aan den IJssel is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 780 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1725 en je bespaart al snel €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ouderkerk aan den IJssel kost +/- €5050. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is grofweg €880 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we diverse rendabele vormen. Hierna bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ouderkerk aan den IJssel (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Ouderkerk aan den IJssel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Ouderkerk aan den IJssel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€605
(€4700)
€980
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€235
(€2000)
€345
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1200)
€510
(€2025)
€905
(€3650)
HR++ glas€210
(€2225)
€260
(€4125)
€420
(€5050)
isolatie ouderkerk-aan-den-ijssel 2935

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Ouderkerk aan den IJssel?

Waarom mijn woning in Ouderkerk aan den IJssel isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Ouderkerk aan den IJssel een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ouderkerk aan den IJssel. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Ouderkerk aan den IJssel wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ouderkerk aan den IJssel voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Ouderkerk aan den IJssel. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen