Isolatie Vlist

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlist? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de kruipruimte isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Vlist. Je leest uitvoerig over items als bodemisolatie en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vlist-2855

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Vlist te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlist is goed te betalen beginnend bij € 770 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €200 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vlist kost je zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is ongeveer €980 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we allerlei interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vlist (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Vlist isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Onderstaand vind je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vlist. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€765
(€4550)
€960
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€215
(€2000)
€340
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1200)
€480
(€2125)
€920
(€3050)
HR++ glas€190
(€2800)
€280
(€3475)
€355
(€4750)
isolatie vlist 2855

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Vlist?

Waarom mijn woning in Vlist isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Delta en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Vlist een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vlist. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vlist wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vlist voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Vlist. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen