Isolatie Haastrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haastrecht? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je uitgebreide informatie over isolatie Haastrecht. Dit kan gaan om zaken als binnenmuren isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haastrecht-2850

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de interessantste methodes om jouw woning in Haastrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haastrecht is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Haastrecht kost om en nabij de €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Dit levert op ong. €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere rendabele opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Haastrecht (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een bewuste wereld? Woning Haastrecht isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Haastrecht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€785
(€5550)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€260
(€2450)
€345
(€3350)
Spouwmuur€225
(€1075)
€550
(€2725)
€805
(€3125)
HR++ glas€195
(€2350)
€265
(€3725)
€450
(€5025)
isolatie haastrecht 2850

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Haastrecht?

Waarom mijn woning in Haastrecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, waarbij u een besparing realiseert van €240 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Haastrecht een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Haastrecht. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Haastrecht wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Haastrecht voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Haastrecht. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen