Isolatie Schoonhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schoonhoven? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Schoonhoven. Bijvoorbeeld items als dakisolatie en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schoonhoven-2871

 • Hoog rendement
 • Meer controle in de woning
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Beter energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest populaire toepassingen om je woning in Schoonhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schoonhoven is interessant (vanaf plusminus € 810 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1775 en de winst ligt rond de €185 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schoonhoven kost je zo’n €5150. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op ong. €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Schoonhoven (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een bewuste maatschappij? Woning Schoonhoven isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schoonhoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3900)
€735
(€5600)
€1060
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€290
(€2100)
€360
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1600)
€430
(€2200)
€840
(€3625)
HR++ glas€200
(€2675)
€305
(€3575)
€365
(€4450)
isolatie schoonhoven 2871

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Schoonhoven?

Waarom mijn woning in Schoonhoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Via een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Schoonhoven een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schoonhoven. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Schoonhoven wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Schoonhoven voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Schoonhoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen