Isolatie Gouderak

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gouderak? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Gouderak. Dit kan gaan om vraagstukken over plat dak isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-gouderak-2831

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Gouderak te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gouderak is aantrekkelijk (al vanaf € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €230 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gouderak kost +/- €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €980. De besparing loopt op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Hiermee bespaar je ongeveer €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Gouderak (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Gouderak isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gouderak. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€865
(€5600)
€1110
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€250
(€2450)
€350
(€3600)
Spouwmuur€175
(€1400)
€520
(€2700)
€865
(€3125)
HR++ glas€230
(€2300)
€290
(€3875)
€420
(€5250)
isolatie gouderak 2831

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Gouderak?

Waarom mijn woning in Gouderak isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Via een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Gouderak een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Gouderak. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Gouderak wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gouderak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Gouderak. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen