Isolatie Berkenwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Berkenwoude? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals spouwmuurisolatie en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Berkenwoude. We zoomen in op thema’s als isolerende deuren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-berkenwoude-2825

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de interessantste stappen om een woning in Berkenwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Berkenwoude is voordeling (om en nabij de € 740 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Berkenwoude kost je zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1010. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Dit levert op ong. €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog een aantal rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Berkenwoude (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een energiezuinige samenleving? Woning Berkenwoude isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Berkenwoude. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3350)
€805
(€7050)
€1050
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€255
(€1950)
€330
(€3600)
Spouwmuur€230
(€1525)
€530
(€2325)
€940
(€3400)
HR++ glas€190
(€2250)
€320
(€3450)
€420
(€5100)
isolatie berkenwoude 2825

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Berkenwoude?

Waarom mijn woning in Berkenwoude isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, dat betekent een winst van 205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Berkenwoude een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Berkenwoude. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Berkenwoude wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Berkenwoude voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Berkenwoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen