Isolatie Lekkerkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lekkerkerk? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de buitengevel of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Lekkerkerk. Bijvoorbeeld zaken als de kruipruimte isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-lekkerkerk-2941

 • Lagere maandlasten
 • Minder last van vocht
 • Verantwoorde investering
 • Meer stilte in huis
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Lekkerkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lekkerkerk is aantrekkelijk (om en nabij de € 830 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €240 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lekkerkerk kost gemiddeld €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is grofweg €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele interessante oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lekkerkerk (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Lekkerkerk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lekkerkerk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€595
(€5550)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€285
(€2200)
€385
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1725)
€570
(€2000)
€845
(€3150)
HR++ glas€210
(€2600)
€315
(€3900)
€450
(€5250)
isolatie lekkerkerk 2941

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lekkerkerk?

Waarom mijn woning in Lekkerkerk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en geeft een besparing van €340 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Lekkerkerk een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lekkerkerk. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lekkerkerk wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Lekkerkerk voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lekkerkerk. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen