Isolatie Zuidermeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zuidermeer? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals HR++ glas of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Zuidermeer. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de schuur en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zuidermeer-1652

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de meest rendabele onderdelen om je woning in Zuidermeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidermeer is betaalbaar (plusminus € 850 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zuidermeer kost plusminus €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je plusminus €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we diverse populaire vormen. In het volgende overzicht benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zuidermeer (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Zuidermeer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. Dat is dus al gauw €850 (jaarlijks). Op deze website tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidermeer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€785
(€6150)
€1130
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€230
(€2600)
€305
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1400)
€610
(€2200)
€940
(€3300)
HR++ glas€220
(€2075)
€300
(€4300)
€435
(€5250)
isolatie zuidermeer 1652

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zuidermeer?

Waarom mijn woning in Zuidermeer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Zuidermeer een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zuidermeer. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Zuidermeer wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Zuidermeer voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zuidermeer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen