Isolatie Oudendijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oudendijk? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Oudendijk. Je kunt denken aan zaken als tochtprofielen en R-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oudendijk-1631

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Oudendijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oudendijk kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €270 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oudendijk kost doorgaans €5650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11700. Dit levert op pakweg €770, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oudendijk (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Oudendijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oudendijk. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€735
(€7400)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€195
(€2250)
€385
(€2950)
Spouwmuur€210
(€1300)
€490
(€2325)
€780
(€3225)
HR++ glas€205
(€1925)
€275
(€3725)
€365
(€5300)
isolatie oudendijk 1631

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oudendijk?

Waarom mijn woning in Oudendijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en geeft een besparing van €290 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oudendijk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oudendijk. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Oudendijk wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Oudendijk voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Oudendijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen