Isolatie Scharwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Scharwoude? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als de binnengevel isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Scharwoude. We gaan aan de slag met thema’s als de vloer isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-scharwoude-1634

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1634
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de interessantste methodes om jouw woning in Scharwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Scharwoude is goedkoop (vanaf plusminus € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Scharwoude kost om en nabij de €4450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1000. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op grofweg €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Scharwoude (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Scharwoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De besparing komt neer op €1175 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Scharwoude. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€865
(€4650)
€1210
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€230
(€1750)
€375
(€3300)
Spouwmuur€235
(€1625)
€620
(€2300)
€790
(€3600)
HR++ glas€210
(€2300)
€305
(€4200)
€380
(€4675)
isolatie scharwoude 1634

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Scharwoude?

Waarom mijn woning in Scharwoude isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Scharwoude een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Scharwoude. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Scharwoude wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Scharwoude voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Scharwoude. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen