Isolatie Ursem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ursem? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als de spouw isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Ursem. We bespreken items als muren isoleren en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ursem-1645

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Duurzame investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de populairste werkzaamheden om een woning in Ursem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ursem is aantrekkelijk (vanaf € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ursem kost je zo’n €5700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Het voordeel is plusminus €890 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ursem (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Ursem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ursem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€845
(€6650)
€1040
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€230
(€2550)
€365
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1500)
€530
(€2725)
€870
(€3075)
HR++ glas€200
(€2925)
€340
(€3525)
€385
(€4525)
isolatie ursem 1645

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ursem?

Waarom mijn woning in Ursem isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en besparen tot €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Ursem een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ursem. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ursem wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ursem voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Ursem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen