Isolatie Berkhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Berkhout? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Berkhout. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als binnenmuren isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-berkhout-1647

 • Lagere energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed voor het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Berkhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Berkhout is goed te betalen (al vanaf € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1775 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Berkhout kost doorgaans €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De besparing loopt op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is pakweg €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Berkhout (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Berkhout isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €875 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Berkhout. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€775
(€6750)
€1250
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€175
(€1950)
€330
(€2750)
Spouwmuur€325
(€1650)
€480
(€2675)
€835
(€3450)
HR++ glas€195
(€2375)
€275
(€3900)
€360
(€5050)
isolatie berkhout 1647

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Berkhout?

Waarom mijn woning in Berkhout isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, dat betekent een winst van 210 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Karwei, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Berkhout een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Berkhout. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Berkhout wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Berkhout voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Berkhout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen