Isolatie Obdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Obdam? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. de bodem isoleren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Obdam. Je leest uitvoerig over items als bodemisolatie en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-obdam-1713

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een verantwoorde keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest rendabele manieren om een woning in Obdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Obdam is betaalbaar (plusminus € 810 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1750 en het rendement ligt op zo’n €190 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Obdam kost ongeveer €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Daarmee bespaar je circa €970 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we allerlei interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Obdam (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Obdam isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Hierna kijken we naar de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Obdam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€665
(€4500)
€1100
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€250
(€1800)
€305
(€3250)
Spouwmuur€375
(€1500)
€530
(€2800)
€865
(€3500)
HR++ glas€210
(€2100)
€295
(€4250)
€360
(€5075)
isolatie obdam 1713

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Obdam?

Waarom mijn woning in Obdam isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Koggenland

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Obdam een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Obdam. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Obdam wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Obdam voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Obdam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen