Isolatie Spierdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Spierdijk? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Spierdijk. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de spouwmuur en energie besparen tips. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-spierdijk-1642

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Spierdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spierdijk is goed te betalen beginnend bij € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en het bespaart circa €200 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Spierdijk kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het voordeel is ong. €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Spierdijk (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Woning Spierdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Spierdijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€775
(€4950)
€1210
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€275
(€2400)
€395
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1175)
€600
(€2375)
€815
(€3425)
HR++ glas€245
(€2650)
€300
(€4275)
€385
(€5225)
isolatie spierdijk 1642

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Spierdijk?

Waarom mijn woning in Spierdijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat levert gemiddeld op €205 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Spierdijk een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Spierdijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Spierdijk wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Spierdijk voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Spierdijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen