Isolatie Hensbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hensbroek? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Hensbroek. Je komt meer te weten over thema’s als dakisolatie en U-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hensbroek-1711

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Beschermt ook tegen brand
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire stappen om jullie woning in Hensbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hensbroek is betaalbaar (vanaf plusminus € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1625 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hensbroek kost plusminus €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. De winst is zo’n €940 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we diverse aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hensbroek (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een energiebewuste wereld? Woning Hensbroek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hensbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4250)
€655
(€5300)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€195
(€1700)
€400
(€2900)
Spouwmuur€340
(€725)
€470
(€1975)
€805
(€3325)
HR++ glas€235
(€1975)
€290
(€4050)
€405
(€5125)
isolatie hensbroek 1711

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Hensbroek?

Waarom mijn woning in Hensbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat bespaart tot €345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hensbroek een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hensbroek. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Hensbroek wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hensbroek voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hensbroek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen