Isolatie Avenhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Avenhorn? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Avenhorn. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-avenhorn-1633

 • Lagere stookkosten
 • Controle over de temperatuur
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk je de meest toegepaste stappen om je woning in Avenhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Avenhorn is interessant (al vanaf +/- € 960 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1650 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Avenhorn kost je zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1130. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het voordeel is om en nabij €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Avenhorn (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Avenhorn isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Avenhorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€785
(€4500)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€170
(€2050)
€395
(€3200)
Spouwmuur€335
(€1325)
€650
(€2025)
€795
(€3650)
HR++ glas€210
(€2550)
€285
(€3375)
€450
(€5250)
isolatie avenhorn 1633

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Avenhorn?

Waarom mijn woning in Avenhorn isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en besparen tot €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Avenhorn een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Avenhorn. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Avenhorn wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Avenhorn voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Avenhorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen