Isolatie De Goorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Goorn? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als plat dak isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie De Goorn. We staan stil bij items als isolatie van de spouw en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-de-goorn-1648

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de populairste onderdelen om jouw woning in De Goorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Goorn is interessant (al vanaf € 930 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in De Goorn kost gemiddeld €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is grofweg €820 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog een aantal rendabele opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Goorn (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende samenleving? Woning De Goorn isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2950 m3. Dat is dus al gauw €1475 op jaarbasis. Hierna check je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Goorn. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€705
(€6450)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€280
(€2350)
€375
(€3500)
Spouwmuur€255
(€950)
€650
(€2200)
€835
(€3475)
HR++ glas€235
(€2850)
€295
(€3825)
€385
(€4625)
isolatie de-goorn 1648

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in De Goorn?

Waarom mijn woning in De Goorn isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, dat betekent een winst van 250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in De Goorn extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Goorn. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan De Goorn wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in De Goorn voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in De Goorn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen