Isolatie Hoogeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoogeveen? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Hoogeveen. We staan stil bij thema’s als dakisolatie en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoogeveen-7901

 • Flinke besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7901
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind je de meest toegepaste acties om je woning in Hoogeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoogeveen is goed te betalen (om en nabij de € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hoogeveen kost ongeveer €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Dit levert op grofweg €910, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er diverse interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoogeveen (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Hoogeveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De besparing komt neer op €1325 per 12 maanden. Hierna tref je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogeveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€745
(€5850)
€1120
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€195
(€1550)
€355
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1200)
€730
(€2050)
€805
(€3325)
HR++ glas€215
(€2700)
€335
(€4000)
€355
(€5100)
isolatie hoogeveen 7901

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoogeveen?

Waarom mijn woning in Hoogeveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Door een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Hoogeveen een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hoogeveen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Hoogeveen wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hoogeveen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Hoogeveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen