Isolatie Tiendeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tiendeveen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals de spouw isoleren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Tiendeveen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tiendeveen-7936

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Tiendeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tiendeveen is interessant (ongeveer € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1625 en de winst ligt rond de €220 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tiendeveen kost +/- €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12600. Je profiteert van om en nabij €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Tiendeveen (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Tiendeveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 op jaarbasis. Hierna tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Tiendeveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€885
(€6900)
€1130
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€170
(€2400)
€300
(€3450)
Spouwmuur€345
(€1500)
€580
(€2450)
€845
(€3050)
HR++ glas€250
(€2025)
€320
(€3650)
€440
(€4700)
isolatie tiendeveen 7936

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Tiendeveen?

Waarom mijn woning in Tiendeveen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en dat bespaart tot €270 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Tiendeveen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tiendeveen. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Tiendeveen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tiendeveen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Tiendeveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen