Isolatie Nieuwlande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nieuwlande? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. buitenmuren isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je uiteenlopende informatie over isolatie Nieuwlande. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de spouwmuur isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuwlande-7918

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Reductie geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Nieuwlande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwlande is goedkoop (om en nabij de € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nieuwlande kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Het rendement is om en nabij €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer populaire alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwlande (maart 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Nieuwlande isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar. Op deze website bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwlande. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€885
(€4950)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€235
(€1800)
€385
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1675)
€480
(€2425)
€930
(€3150)
HR++ glas€225
(€2050)
€295
(€3075)
€395
(€4700)
isolatie nieuwlande 7918

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuwlande?

Waarom mijn woning in Nieuwlande isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Mede door subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Nieuwlande een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuwlande. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Nieuwlande wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwlande voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuwlande. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen