Isolatie Alteveer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Alteveer? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Alteveer. We staan stil bij thema’s als tussenwanden isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-alteveer-7915

 • Elke maand besparen op energie
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check jij de interessantste methodes om je woning in Alteveer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Alteveer is goedkoop beginnend bij € 740 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Alteveer kost ongeveer €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13000. De winst is grofweg €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei mogelijke opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Alteveer (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Alteveer isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Alteveer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€765
(€6000)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€215
(€1650)
€350
(€3000)
Spouwmuur€225
(€1625)
€710
(€2200)
€945
(€3425)
HR++ glas€190
(€2725)
€305
(€3775)
€395
(€5275)
isolatie alteveer 7915

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Alteveer?

Waarom mijn woning in Alteveer isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Qurrent, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Alteveer een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Alteveer. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Alteveer wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Alteveer voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Alteveer. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen