Isolatie Nieuweroord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nieuweroord? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Nieuweroord. We gaan aan de slag met onderwerpen als plat dak isoleren en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuweroord-7911

 • Veel geld besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de meest interessante stappen om je woning in Nieuweroord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuweroord kan erg voordelig (plusminus € 730 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuweroord kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is pakweg €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog enkele alternatieve mogelijkheden. Hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuweroord (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Nieuweroord isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per 12 maanden. Hieronder tref je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuweroord. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€695
(€6650)
€1060
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€295
(€1750)
€310
(€2750)
Spouwmuur€190
(€1450)
€530
(€2025)
€925
(€3000)
HR++ glas€230
(€2475)
€315
(€3800)
€400
(€4875)
isolatie nieuweroord 7911

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuweroord?

Waarom mijn woning in Nieuweroord isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuweroord een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuweroord. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nieuweroord wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nieuweroord voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Nieuweroord. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen