Isolatie Elim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Elim? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel als de gevel isoleren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Elim. We bespreken topics als isolatie van de zolder en glaswol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-elim-7916

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele acties om jouw woning in Elim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elim is aantrekkelijk (rond de € 880 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Elim kost plusminus €4600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11200. Het voordeel is ong. €880 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Elim (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Elim isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Hierna check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Elim. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€635
(€5450)
€1140
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€185
(€1950)
€320
(€3250)
Spouwmuur€390
(€1750)
€680
(€2725)
€795
(€3025)
HR++ glas€235
(€2475)
€285
(€3275)
€395
(€4925)
isolatie elim 7916

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Elim?

Waarom mijn woning in Elim isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de offerte mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Elim een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Elim. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Elim wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Elim voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Elim. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen