Isolatie Noordscheschut

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noordscheschut? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Noordscheschut. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als dakkapel isoleren en warmtelekken. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-noordscheschut-7914

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Stiller in de woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Noordscheschut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Noordscheschut kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 840 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Noordscheschut kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je pakweg €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verschillende interessante uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordscheschut (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Noordscheschut isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Noordscheschut. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€585
(€6050)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€270
(€2400)
€320
(€3000)
Spouwmuur€355
(€925)
€680
(€2375)
€830
(€3075)
HR++ glas€245
(€2150)
€305
(€3275)
€395
(€5225)
isolatie noordscheschut 7914

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Noordscheschut?

Waarom mijn woning in Noordscheschut isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website vind je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Hubo, Formido, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Noordscheschut een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Noordscheschut. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Noordscheschut wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Noordscheschut voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Noordscheschut. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen