Isolatie Fluitenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fluitenberg? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals isolatie van de buitengevel of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Fluitenberg. Je kunt denken aan onderwerpen als naden en kieren dichten en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-fluitenberg-7931

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Buitengeluid absorberen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de meest populaire toepassingen om je woning in Fluitenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fluitenberg is betaalbaar (plusminus € 870 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €255 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fluitenberg kost om en nabij de €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is pakweg €940 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Fluitenberg (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Woning Fluitenberg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Fluitenberg. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€875
(€6600)
€960
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€215
(€2000)
€375
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1575)
€420
(€2450)
€920
(€3175)
HR++ glas€245
(€2650)
€295
(€3675)
€360
(€4750)
isolatie fluitenberg 7931

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Fluitenberg?

Waarom mijn woning in Fluitenberg isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand check je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Fluitenberg een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Fluitenberg. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Fluitenberg wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Fluitenberg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Fluitenberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen