Isolatie Hollandscheveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hollandscheveld? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Hollandscheveld. Dit gaan om bijvoorbeeld items als het dak isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hollandscheveld-7926

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest populaire methodes om jouw woning in Hollandscheveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hollandscheveld is voordeling (al vanaf +/- € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hollandscheveld kost ongeveer €4800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op zo’n €940 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hollandscheveld (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Hollandscheveld isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op deze website check je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hollandscheveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€605
(€6250)
€1030
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€225
(€1750)
€325
(€3450)
Spouwmuur€395
(€1450)
€650
(€2650)
€940
(€3425)
HR++ glas€230
(€2275)
€260
(€4075)
€415
(€4575)
isolatie hollandscheveld 7926

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hollandscheveld?

Waarom mijn woning in Hollandscheveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hollandscheveld een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hollandscheveld. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Hollandscheveld wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hollandscheveld voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hollandscheveld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen